موسیقی ریاضیات را لذت بخش میکند
موسیقی می تواند نقش موثری در یادگیری ریاضیات داشته باشد و به بهبود درک دانش آموزان جوان تر و افرادی که مفاهیم پایه ریاضی را می آموزند کمک کند اما آیا آموزش موسیقی به جوانان واقعاً به بهبود عملکرد آنها در ریاضیات کمک می کند یا خیر؟
موسیقی، ریاضیات را برای دانش آموزان لذت بخش تر می کند نتایج یک تحقیق توسط محققان دانشگاه بلک آنتالیا، نشان داد: کودکان، زمانی که موسیقی بخشی از دروس اصلی آنها باشد، عملکرد بهتری در ریاضیات دارند. بر اساس یافته های این مطالعه، موسیقی می تواند ریاضیات را برای دانش آموزان لذت بخش تر کند، به کاهش ترس یا اضطرابی که از ریاضی دارند کمک کند و حتی انگیزه آنها برای فراگیری درس ریاضی را افزایش دهد.
یافته های تحقیقات قبلی نشان داده بود: کودکانی که در موسیقی بهتر هستند،در ریاضیات نیز بهتر عمل می کنند. اما این که آیا آموزش موسیقی به جوانان واقعاً به بهبود عملکرد آنها در ریاضیات کمک می کند یا خیر؟ واضح نبود.
در این مطالعه، مداخلات موسیقایی به سه دسته تقسیم بندی شدند؛ درس های موسیقی معمولی که در آن کودکان گوش فرا می دهند و موسیقی می سازند، دروسی که در آن کودکان یاد می گیرند چگونه به صورت انفرادی یا گروهی ساز بنوازند و مداخلات یکپارچه موسیقی-ریاضی، که در آن موسیقی با درس های ریاضی ادغام می شود.
پژوهشگران پایگاه های داده از نقاط مختلف جهان که شامل تقریباً ۷۸ هزار جوان از دانش آموزان مهدکودک تا دانشجویان دانشگاه بودند را بررسی کردند.
قبل و بعد از شرکت دانش آموزان در این مداخلات موسیقایی، آزمون های ریاضی از آنها گرفته شد و نمرات آنها با نوجوانانی که در مداخلات شرکت نکرده بودند، مقایسه شد. یافته ها نشان دادند که استفاده از موسیقی، چه به صورت جداگانه و چه به عنوان بخشی از کلاس های ریاضی، در طول زمان با پیشرفت بیشتری در ریاضیات همراه بود.
یافته ها همچنین نشان داد: تلفیق موسیقی با دروس ریاضی، به طور قابل توجهی با نمرات ریاضی بهتری نسبت به جوانانی که هیچ نوع مداخله موسیقایی نداشتند، مرتبط بود. بنابراین، موسیقی می تواند نقش موثری در یادگیری ریاضیات داشته باشد و به بهبود درک دانش آموزان جوان تر و افرادی که مفاهیم پایه ریاضی را می آموزند کمک کند.
پژوهشگران اظهار داشته اند، علاوه بر این، تلفیق ریاضی با موسیقی می تواند از اضطراب و ترس دانش آموزان نسبت به ریاضیات بکاهد یافته های تحقیقاتی این مطالعه در مجله Educational Studies منتشر شده اند.
|
منبع: میگنا |